Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Pastırmalı Tahinli Nefis Tavuk Sarma

(Pastırmalı Tahinli Nefis Tavuk Sarma nasıl yapılır)

Pastırmalı Tahinli Nefis Tavuk Sarma için kullanılan malzemeler :
1 tavuk göğsü
10 dilim pastırma
1 çay bardağı tahin
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı galeta unu
1 limon
yarım çay bardağı zeytinyağı
kimyon, tuz
karabiber
kırmızı biber
yarım çay bardağı ceviz içi

Tarifi :
Tavuk gögüs etlerini ince ince kesip fileto haline getirin. Rondonun içine sarımsakları, tahini, limon ve zeytinyağını, cevizi, baharatları alıp çekin. Üzerine galeta unu koyarak kıvamını ayarlayın. Tavuk etlerinin üzerine bu karışımı paylaştırın.

Üzerine yaydıktan sonra birer dilim pastırma da koyun. Daha sonra rulo yapıp kürdanla tutturun. susama bulayıp yağda kızartın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.