Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Badem Kaplı Tavuk

(Badem Kaplı Tavuk nasıl yapılır)

Badem Kaplı Tavuk için kullanılan malzemeler :
400 gr tavuk göğsü filetosu
1 çay bardağı dövülmüş badem içi
1 kaşık maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam sarımsak tozu
3 kaşık yağsız süt

Tarifi :
Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin. Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın. Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın. Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin. 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.