Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg. elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı marmelat
Süslemek için Antep fıstığı
KREMASI İÇİN:
2 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
Tarifi : Elmaların kabuklarını soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartın. Kararmamaları için soğuk suya koyun. Elmaları, soğuk suyu ve şekeri elmalar yumuşayıncaya dek pişirin. Elmalar piştikten sonra ortalarında ki boş kısma marmelat doldurun. Bir tencerede şekeri, sütü, yumutayı, nişastayı koyu kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kremayı ve antep fıstığını elmaların üzerine serperek süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004