Ana Sayfa > Tatlılar > Elma Tatlısı

(Elma Tatlısı nasıl yapılır)

Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg. elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı marmelat
Süslemek için Antep fıstığı

KREMASI İÇİN:
2 çorba kaşığı nişasta
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt

Tarifi :
Elmaların kabuklarını soyup ortalarındaki çekirdekli kısmı çıkartın. Kararmamaları için soğuk suya koyun. Elmaları, soğuk suyu ve şekeri elmalar yumuşayıncaya dek pişirin. Elmalar piştikten sonra ortalarında ki boş kısma marmelat doldurun. Bir tencerede şekeri, sütü, yumutayı, nişastayı koyu kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kremayı ve antep fıstığını elmaların üzerine serperek süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.