Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mercimek Dolma

(Mercimek Dolma nasıl yapılır)

Mercimek Dolma için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kaşık kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Pirinç ve mercimeği yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Koyulaştıkça su ekleyin. Tuz ekip püre haline gelinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp ılınmasını bekleyin. Tavada yağı ısıtıp soğanı kavurun. Dövülmüş sarımsak, kimyon ve kırmızıbiber ekleyip ocaktan alın. Mercimeğin üzerine yayın, yoğurarak istediğiniz formu verin ve ılık olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.