Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Azeri Pilavı

(Azeri Pilavı nasıl yapılır)

Azeri Pilavı için kullanılan malzemeler :
4 yemek kaşıgı tereyağı
4 adet taze soğan
250 gram kuzu kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3 su bardağı su
4 adet kayısı
tuz
karabiber
3 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 adet havuç
½ demet dereotu

Tarifi :
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın. Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın. Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın. Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın. Yayvan bir tenecereye 4 yemek kaşığı tereyağını koyup kızdırın. İçine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun. Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın. En son olarak içine kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.