Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Paşa Pidesi

(Paşa Pidesi nasıl yapılır)

Paşa Pidesi için kullanılan malzemeler :
1,5 su bardağı Un
1/2 su bardağı Ilık Su
1 çay kaşığı Kuru Maya
1 çay kaşığı Tuz

İçi için;
4 çorba kaşığı Kıyma
1 adet Soğan
1 adet Domates
1 adet Sivribiber
1 tutam Maydanoz
1 adet Yumurta
1/2 çay bardağı Kaşar Peynir
4 çorba kaşığı Tereyağı
1 çorba kaşığı Salça
kırmızıbiber

Tarifi :
Ilık suda mayayı eritip un ve tuzla karıştırarak sert bir hamur elde edin. Hamuru 20 dk. kadar dinlendirip enlemesine oval şekilde açın. Küçük küçük doğradığınız domatesleri, sivribiberleri, maydanozları ve soğanı bir kapta karıştırın. Kıymayı, tereyağını, salçayı ve baharatları da ekleyin.

Hazırladığınız bu içi hamurun üzerine yayın. Pideyi 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişmesine yakın fırından çıkartıp üzerine bir adet yumurta kırıp rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve yeniden fırına verip yaklaşık 4 -5 dk. kadar pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 31 Ocak 2010

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.