Ana Sayfa > Et Yemekleri > Salçalı Biftek

(Salçalı Biftek nasıl yapılır)

Salçalı Biftek için kullanılan malzemeler :
4 adet dövülmüş biftek
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz sapı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik tuz Karabiber kırmızıbiber

Tarifi :
Tavaya ayçiçeği yağını koyup bifteklerin her iki yüzünü kızartın. Tavada kalan yağı azaltıp margarini ekleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayıp tavada sote edin. Unu, sulandırılmış salçayı ve sarımsağı ekleyin bir taşım kaynatıp etlerin üzerine dökün. Etlerin içinde bulunduğu tencerenin kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.