Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Mercimekli Mantı

(Mercimekli Mantı nasıl yapılır)

Mercimekli Mantı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kase mantı
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 kase yoğurt

Tarifi :
Kırmızı mercimeği iyice yıkadıktan sonra 4 bardak su ile tencerede kaynatın. Mercimekler dağılıncaya kadar pişirin. Pişen mercimekleri süzüp tencereye alın. İçine mantıları katın ve kaynatın. Mantılar yumuşayınca başka bir tavada soğanı yağla kavurun. Kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. Karışımı tencereye karıştırarak ilave edin ve ateşten alın. Yavaş yavaş yoğurt ilave ederek karıştırın. (Çorbalarda kullandığınız yoğurt süzme olur ise, lezzet iki katına çıkar,)
Nane ekleyerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.