Ana Sayfa > Et Yemekleri > Roladen (Fileto Et Sarma)

(Roladen (Fileto Et Sarma) nasıl yapılır)

Roladen (Fileto Et Sarma) için kullanılan malzemeler :
hardal 4 silme çay kaşığı
un 3 kaşık
tereyağı
karabiber (taze çekilmiş)
domuz pastırmasi 4 ince dilim
pırasa (doğranmış) 1 adet
iç yağı 25 gr.
taze kereviz yaprağı 2 sap
havuç (doğranmış) 1 adet
salatalık (turşuluk) 2 adet
tuz
soğan (küçük, çok ince çentilmiş) 1 adet
et suyu 3 bardak
sığır eti (sırt kısmından) 700 gr

Tarifi :
Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz). Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin. Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun. Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın. İçyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın.

Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın. Tavaya sebzeleri koyarak karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin. Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin.

Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın. Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya elektrikli karıştırıcıyla püre oluncaya kadar karıştırın. Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın.

Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun. Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın. Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin.

Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.