Ana Sayfa > Çorbalar > Pırasa Çorbası

(Pırasa Çorbası nasıl yapılır)

Pırasa Çorbası için kullanılan malzemeler :
yarım kilo pırasa
3 adet patates
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı tavuk suyu
yarım demet maydonoz
karabiber
nane

Tarifi :
Patatesi ve pırasayı küçük küçük doğradıktan sonra bir tencerede haşlayın. İyice yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirin. Unla yağı bir tencerede kavurup üzerine suyu ve sebzeleri ilave edin. En son maydonozları ekleyip 5 dk. kadar pişirdikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.