Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Bavyera Usulü Erikli Pasta

(Bavyera Usulü Erikli Pasta nasıl yapılır)

Bavyera Usulü Erikli Pasta için kullanılan malzemeler :
300 gr un
150 gram şeker
60 gram maya
galeta unu
100 gram şeker
pudra şekeri
2-3 adet yumurta
tarçın
300 ml süt
100 gram tereyagı
bıraz tuz
1.5 kilo kara erık

Tarifi :
Un, maya, şeker ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırın. Daha sonra içine sıcak sütün içinde tereyağını da eritip aynı kabın içine katıp tekrar iyice karıştırın. Hamur haline gelmesini sağlayın ve hamurun bir misli kabarmasını bekleyın. Fırın tepsisini margarinle yağlayın daha sonra hamuru ince bir şekilde açıp tepsiyi kaplayacak şekilde yerleştirin. Daha sonra tepsinin içine yani, hamurun üzerine galeta ununu serpin. Bundaki amaç, eriklerın hamuru ıslatmamasıdır. Kara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekilde erikleri tepsiye hamurun üzerine boydan boya dizin.

Tepsiyi fırına verin yaklaşık 180 derecede 20 dakika pişirin. Şayet pastanın yandığını farkedersenız tepsinin üzerine gümüş fırın kağıdı ile örtebilirsiniz. 20 dakika sonra şeker, pudra şekeri ve tarçını karıştırarak pastanın üzerine serpin. Daha sonra bir 5 dakika daha pişirin, soğumasını bekleyin, kare şeklinde porsiyonlara kesin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.