Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz

(Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz nasıl yapılır)

Sebzeli Yumurtalı Kuşkonmaz için kullanılan malzemeler :
500 gr. yeşil kuşkonmaz
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gr. araka bezelye ve havuç
tuz, karabiber
400 ml. sebze suyu
4 adet haşlanmış katı yumurta
1 yemek kaşığı un
400 gr. margarin
150 ml. krem şanti
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Tarifi :
Kuşkonmazı soyup,3 cm. uzunluğunda parçalara bölün. Arakaları 3 parçaya bölün. Havuçları soyun,dilimleyin. Sebzeleri sebze suyunda 8 dakika pişirip süzün, suyunu bir kaba alın. Yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye ayırın. Unu kızgın yağda kavurun. Sebze suyunu ve kremşantiyi ilave edin. 5 dk karıştırarak pişirin.

Limon suyu, maydanoz, tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ile sos hazırlayın. Sosu sebzelere katıp haşlanmış yumurta ve patateslerle birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.