Ana Sayfa > Et Yemekleri > Viyana Şnitsel

(Viyana Şnitsel nasıl yapılır)

Viyana Şnitsel için kullanılan malzemeler :
100 gram dana bifteği
1 su bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
kızartmak için sıvıyağ
tuz, karabiber

Tarifi :
Bifteği, bir havan tokmağı ile iyice dövüp inceltin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Heryerini önce una, arkasından çırpılmış yumurtaya bulayın. Galeta ununu da tabağa alıp, shnitzel'i galeta ununa bulayın. Bifteği kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Dilerseniz patates püresi ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.