Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > İç Baklalı Pilav

(İç Baklalı Pilav nasıl yapılır)

İç Baklalı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
250 gram taze iç bakla
250 gram konserve bezelye
5 dal taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
karabiber
su veya tavuk suyu

Tarifi :
Zeytinyağında taze soğanlar kavrulur,Su koyulur (tavuk suyu), kabukları ayıklanan baklalar ilave edilir. Sonra bezelye ve pirinç koyulur. Üzerlerine 3 bardak su dökülür ve 15 dakika pişirildikten sonra 5 dakika da kısık ateşte pişirilir üzerine dereotu serpilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.