Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Çerkez Tavuğu 2

(Çerkez Tavuğu 2 nasıl yapılır)

Çerkez Tavuğu 2 için kullanılan malzemeler :
1 tavuk göğsü
1 paket kızarmış ekmek
150 g ceviz içi
5-6 diş sarımsak
2.5 su bardağı tavuk suyu
zeytinyağı
kırmızı biber

Tarifi :
Tavuk göğsü haşlanır ve didilir. Ceviz içi, sarımsak, ufalanmış ekmekler karıştırılır. 1 su bardağı tavuk suyuna 1.5 su bardağı su eklenerek tavuk suyu biraz açılır. Tavuk suyu ceviz ve ekmekli karışıma eklenir, boza kıvamında olması sağlanır. Sonra bu didiklenmiş tavuk etine dökülür. Sonra yağda pulbiber kızdırılıp üzerine gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.