Balıklı Omlet için kullanılan malzemeler :
500 gr kefal
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
5 dal maydanoz
5 adet yumurta
Tarifi : Balıkları ayıklayıp ykadıktan sonra parçalara ayırıp bir tencereye yerleştirin. Balıkların üzerlerini örtecek kadar su koyup soğan ve maydanoz dallarıyla birlikte haşlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp balıkları sudan çıkarın. Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkartıp, didikleyerek küçük parçalara ayırın.
Diğer tarafta yumurtayı çırpıp balıkla karıştırın. Tavaya bir miktar yağ koyup kızdırın. Hazırladığınız malzemeden tavanızın büyüklügüne uygun miktarda tavaya dökerek pisirin.
Sıcak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009