Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bulgurlu Cevizli Börek

(Bulgurlu Cevizli Börek nasıl yapılır)

Bulgurlu Cevizli Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
2 adet soğan
4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 miktar galeta unu
1 miktar tuz
1 miktar karabiber

Tarifi :
Soğanı ince ince doğrayın. Kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.(Yufkaları ıslatmak için:5-6 kaşık eritilmiş margarin5-6 kaşık yoğurt karıştırılır.)Sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.