Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Mantar Kavurma

(Mantar Kavurma nasıl yapılır)

Mantar Kavurma için kullanılan malzemeler :
50 gr tereyağı
3 adet yumurta
1 kg mantar
3 diş sarımsak
1 miktar tuz

Tarifi :
Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye konulur, daha sonra sırasıyla sarımsaklar ufak ufak doğranarak,tuz ile birlikte eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer tarafta tereyağı ile kırmızı biber kavurulur. Suyu çeken mantarlar et kavurur gibi kavrulur, daha sonra bir servis tabağına alınır, haşlanmış patates veya et yemeklerinin yanında servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.