Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Etli Yumurta

(Etli Yumurta nasıl yapılır)

Etli Yumurta için kullanılan malzemeler :
8 adet yumurta
5 kaşık tereyağı
400 gr koyun eti
1 çay kaşığı tuz
1 miktar karabiber
2 adet patates

Tarifi :
Patatesleri kalın dilimler halinde kesip,kızgın yağda kızartın.Kuşbaşı doğranmış eti kavurun. Fırın tepsisine kızarmış patatesleri ve kuşbaşı eti yerleştirin üzerine yumurtaları kırın.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırına verin; 5 -10 dakika sonra çıkarın, tuz, karabiber ekleyip,sıcak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.