Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Gazozlu Trüf

(Gazozlu Trüf nasıl yapılır)

Gazozlu Trüf için kullanılan malzemeler :
250 gr beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
4 kaşık sade gazoz
50 gr sütlü çikolata
50 gr bitter çikolata

Tarifi :
200 g beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırın, kremayı bir taşım kaynatın ve ateşten alın, çikolatayı kremanın içinde eritin. Ilık hale geldikten sonra gazoz ve tereyağı karıştırın. Gazozlu karışımı bir torbaya koyun, kalıpları doldurun. Beyaz ve sütlü çikolatayı eritin, torbaya doldurun, beyaz ya da kahverengi kapak yapın, sertleşmeye bırakın. Kapları kağıtlı bir tepsiye dizin. Bitter çikolatayı eritin, torbaya doldurun ve kafesler yapın.Buzdolabında 1 gün bekletip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.