Ana Sayfa > Et Yemekleri > Tantuni

(Tantuni nasıl yapılır)

Tantuni için kullanılan malzemeler :
1 kg kuzu eti
sıvı yağ
sumak
kuru soğan
taze soğan
tuz
limon

Tarifi :
Etler biraz su ve sıvı yağ ile pişirilir. Soğan piyazlık doğranır ve içine tuz, limon, sumak katılarak karıştırılır. Lavaş ekmeğine pişen etten koyulur ve üzerine hazırlanan soğan eklenir ve sarılıp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.