Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Mezgit Kebabı

(Mezgit Kebabı nasıl yapılır)

Mezgit Kebabı için kullanılan malzemeler :
2 adet limon kabuğu rendesi
1 bardak amerikan pirinci
5 adet yeşil biber
soya yağı
750 gr mezgit balığı fileto
yeterli miktarda tuz ve biber

Tarifi :
Balığı küp şeklinde 2,5 cm.'lik parçalar halinde kesin. Üzerlerine fırça ile soya yağı sürün. Sönük ateş üzerinde çevirerek 5 dakika süre ile pişirin. Hazırladığınız kebabı önceden pişirdiğiniz limonlu pilav ve közlenmiş biberlerle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.