Karidesli Salata için kullanılan malzemeler :
4 yemek kaşığı hardal
150 gr. karides ( haşlanmış, ayıklanmış)
1 tatlı kaşığı bal
½ demet dereotu
1 adet marulun göbeği
1 adet avokado
karabiber
½ adet soğan
tuz
3 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı mayonez
20 gr. kapari
Tarifi : Turpları ayıklayın, ince ince dilimleyin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kaparinin suyunu süzün. Avokadoyu soyun, ikiye bölün ve çekirdeğini çıkartın. Enlemesine dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayın. Yarısını yaprak yaprak ayırıp bir kenara koyun, kalanını enlemesine dilimleyin. Dereotunu iri iri kıyın.
Bal, hardal, mayonez ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp tuz, karabiber ile tatlandırın.
Marul yaprakları hariç, hazırladığınız tüm malzemeyi karides ve sosla karıştırın. Marul yapraklarını tabaklara yerleştirip, üzerlerine salatayı koyun ve servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009