Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patatesten Kanepe Ekmeği

(Patatesten Kanepe Ekmeği nasıl yapılır)

Patatesten Kanepe Ekmeği için kullanılan malzemeler :
500 gr patates
1 adet yumurta
40 gr tereyağı
1 tutam tuz
40 gr gravyer peyniri

Tarifi :
Bir tencereye 500 gram patates ile üstlerini kaplayabilecek kadar su doldurduktan sonra, patatesleri iyice yumuşak bir hale gelinciye kadar haşlayın, sudan alarak kabuklarını soyup, et makinasından iki defa geçirin. Makinadan geçirmiş olduğumuz bu püre halindeki patateslere 1 adet bütün yumurta, 40 gram tereyağı, 40 gram rende kaşer veya gravyer ile bir miktar da tuz ilâve ederek hepsini iyice bir karıştırarak hamur haline getirin. Elde ettiğiniz bu patates hamurunu bir sıkma torbasına koyarak içi iyice yağlanmış bir fırın tepsisine 8 ilâ 10 santim çapında helezonik yuvarlaklar sıkın.170 derece önceden ısıtılmış fırına sürerek kanape patateslerin üstleri hafifçe kızarıncaya kadar aşağı yukarı 30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.