Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Peynirli Omlet

(Peynirli Omlet nasıl yapılır)

Peynirli Omlet için kullanılan malzemeler :
5 adet yumurta
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet çeri domates
yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
tuz

Tarifi :
Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın, yumurtalarla çırpın. Toz kırmızı biber ve tuz ile tatlandırın. Sıvı yağı tavaya koyun. Yumurtalı karışımı orta ateşte 4-5 dakika pişirin. Peyniri eşit biçimde omletin üstüne serpin. Omleti bir spatula yardımıyla ikiye katlayın ve 180ø ısıtılmış fırının 2. rafınta 8 dakika pişirin. Omleti spatulayla servis tabağına alın. İkiye kestiğiniz domates ve maydanoz ile birlikte servis yapın. Dilerseniz yanında halka şeklinde kızarttığınız patates de sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.