Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Havuç Sote

(Havuç Sote nasıl yapılır)

Havuç Sote için kullanılan malzemeler :
500 gr küçük soğan
750 gr havuç
50 gr margarin
tuz ve karabiber
toz şeker
1/2 demet maydanoz
2 demet taze soğan

Tarifi :
Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave edin ve yine tuz, karabiber ve bir tutam toz şeker ilave ederek tatlandırın. Yarım bardak su ilave edip 10-12 dakika, arada karıştırarak, pişirin.

Taze soğanları ayıklayın, yeşil kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarının üzerlerine çizik atın, havuçların üzerine koyarak 3 dakika beraber pişirin. Sotenin suyu 6 yemek kaşığı kalacak kadar kapaksız kaynatın. Maydanozu irice kıyın ve üzerine koyup karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Havuç soteyi her türlü et yemeği ile servis yapabilirsiniz.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.