Ana Sayfa > Tatlılar > Karyağdı

(Karyağdı nasıl yapılır)

Karyağdı için kullanılan malzemeler :
1 paket etimek
2 ayva
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı hindistancevizi


Tarifi :
Ayvalar yıkandıktan sonra kabuklarıyla rendelenir ve bir tencereye koyulup su ve şeker ilavesiyle pişirilir. İçine ayvanın çekirdekleri de atılarak renklenmesi sağlanır. Sütle toz şanti çırpılır. Servis kabına bir sıra etimek dizilir ve üzerine pişirilen ayvadan sürülür. Sonra bir sıra daha ekmek dizilir. Hazırlanan şantiden en üste sürülür ve hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 21 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.