Ana Sayfa > Soslar > Pilav Yanı Sosu

(Pilav Yanı Sosu nasıl yapılır)

Pilav Yanı Sosu için kullanılan malzemeler :
2 adet patates
6 dal maydanoz
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet biber
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı biber
1 tutam kekik
1 adet defne yaprağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz

Tarifi :
Patatesleri küçük küp halinde doğrayıp teflon tencerede yağ ile hafif kızartın,içine doğranmış soğanı, biberi, daha sonra maydonozu atıp soteleyin,kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri, baharatlarını katın altını kapattıktan sonra defne yaprağını ilave edin. Pilavın yanına lezzetli bir eş olacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.