Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ahududu Reçelli Kek

(Ahududu Reçelli Kek nasıl yapılır)

Ahududu Reçelli Kek için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
0 yarım su bardağı şeker
10 çorba kaşığı ahududu reçeli

Tarifi :
Kek hamuru için unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Margarini eritin, yumurta, vanilya ve şeker ile iyice çırpın. Şeker eriyince unu katıp hamur yapın ve bu karışımı yağlanmış kalıba aktarın. 180 derecede pişirin, fırından çıkartıp ılındığında ise üzerini ince bir tabaka kremşanti ile kaplayın.

En üste reçeli sürüp dilimleyerek yanında dondurma ile servise sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,044 saniyede oluşturuldu.