Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ahududu Reçelli Kek

(Ahududu Reçelli Kek nasıl yapılır)

Ahududu Reçelli Kek için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
0 yarım su bardağı şeker
10 çorba kaşığı ahududu reçeli

Tarifi :
Kek hamuru için unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Margarini eritin, yumurta, vanilya ve şeker ile iyice çırpın. Şeker eriyince unu katıp hamur yapın ve bu karışımı yağlanmış kalıba aktarın. 180 derecede pişirin, fırından çıkartıp ılındığında ise üzerini ince bir tabaka kremşanti ile kaplayın.

En üste reçeli sürüp dilimleyerek yanında dondurma ile servise sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.