Ana Sayfa > Çorbalar > Çabuk Mantar Çorbası

(Çabuk Mantar Çorbası nasıl yapılır)

Çabuk Mantar Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 torba kuru mantar
100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
500 gr. soğan
biraz maydanoz
1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
bir çorba kaşığı soya unu
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı soya yağı
1/2 lt hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
tuz, karabiber

Tarifi :
Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve sarmısağın yarısını içinde çevirin.

Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.