Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Soya Kıymalı Pazı Dolması

(Soya Kıymalı Pazı Dolması nasıl yapılır)

Soya Kıymalı Pazı Dolması için kullanılan malzemeler :
100 gr soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 yemek kaığı domates salçası
1 kg pazı yaprağı, haşlanmış
3 adet domates, rendelenmiş
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan, rendelenmiş
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı soya yağı
1/2 demet nane
1 yemek kaşığı soya baharı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1/4 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 yemek kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın.

Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin. Kalan soya yağını domates salçası ve 1.5 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün.

Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Yoğurtla birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.