Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıymalı Makarna Böreği

(Kıymalı Makarna Böreği nasıl yapılır)

Kıymalı Makarna Böreği için kullanılan malzemeler :
250 gr makarna
100 gr kıyma
2 adet yufka
30 gr margarin
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet yumurta
yarım fincan rendelenmiş kaşarpeyniri
1 miktar tuz

Tarifi :
Makarnayı haşlayarak suyunu süzün. Kıydığınız soğanı kıyma ile beraber yağda kavurun suyunu salıp çeksin, kabuksuz doğranmış domatesleri katıp pişirin; tuzunu da ayarlayıp ocaktan alın. Kıymalı karışımı, peyniri ve bir adet yumurtayı makarnaya döküp iyice karıştırın. Yufkanın birini hafif yağladığınız tepsiye serin, üzerine eşit miktarda makarna yayıp diğer yufkayı kapatın. Yufkanın taşan kısımlarını kendi üzerine çevirip kalan yumurtayı sürün. 160-170 dereceli fırında 20 dakika kızartıp sıcak olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.