Ana Sayfa > Çorbalar > Ekşili Malhıta Çorbası

(Ekşili Malhıta Çorbası nasıl yapılır)

Ekşili Malhıta Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patlıcan
2 dal pazı
1 adet limon
5 diş sarımsak
1 yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz

Tarifi :
Kırmızı mercimek iki kez soğuk suda yıkanarak tencereye konur. Mercimek seviyesini 4-5 cm. geçecek kadar su ilave edilir. Kaynamaya başlamadan önce oluşan köpükler alınarak, küçük doğranmış patlıcan ve pazı eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.

Tencerenizi ocağa koyun. Basınç gösterge çubuğunda 1. halka görünene kadar bekleyin. Daha sonra tencerenizi en küçük ocağa alarak 5-6 dakika 1. seviyede pişirin. Ocağın altını kapatın ve basınç gösterge çubuğu normal düzeyine inene kadar musluk altında tencerenizi soğutun. Tencerenin kapağını açın, içine limon suyunu (veya arzunuza göre nar ekşisi) ekleyerek 5dk. daha tencere kapağı açık olarak kaynatın. Tencerenin altını kapatın.

Çorbanın içine 3 diş dövülmüş sarımsak ve naneyi ekleyin. Kalan 2 diş sarımsağı 2-3′e bölerek kızdırdığınız yağda pembeleşinceye kadar çevirin ve çorbaya ekleyin. Çorbanız servise hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.