Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Pastırmalı Saray Yumurtası

(Pastırmalı Saray Yumurtası nasıl yapılır)

Pastırmalı Saray Yumurtası için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
4 adet soğan
40 gr tereyağı
150 gr pastırma
1 adet domates
1 çay bardağı et suyu

Tarifi :
Domatesi sıcak suya sokup çıkardıktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük doğrayın. Soğanları da ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Soğanı tereyağla birlikte bir sahana koyun ve pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca domatesleri ekleyin. Üzerlerine de pastırmaları serdikten sonra et suyunu döküp orta ısıdaki ateşte domatesle pastırmayı 5 dakika pişirin. Domatesle pastırmalar pişince çatalla pastırmaları iteleyerek altı yuva açın. Yumurtaları bu yuvalara kırdıktan sonra sahanı 180 dercede ısıtılmış fırına yerleştirin ve yumurtanın akı pişince sahanı fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.