Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Beşamelli Patlıcan

(Beşamelli Patlıcan nasıl yapılır)

Beşamelli Patlıcan için kullanılan malzemeler :
4 patlıcan
sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1/2 litre süt
3 diş sarımsak
2 domates
tuz
karabiber

Tarifi :
Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra yuvarlak olarak doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Bir tencereye margarin koyulur ve un bununla kavrulur. İçine ezilmiş sarımsak,rendelenmiş domates ilave edilip süt eklenir ve karıştırılarak pişirlir. Koyulaşınca tuz ve karabiber atılır ve ocaktan alınır. Patlıcanlar ısıya dayanıklı fırın kabına bir sıra dizilir, üzerine beşamel sos dökülür, tekrar patlıcanlar dizilir ve tekrar sos dökülür bu sırayla devam eder, en üste sos dökülür ve fırına verilir.Üzeri kızarınca fırından alınır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 20 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.