Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Hurmalı Seyyah Kurabiyesi

(Hurmalı Seyyah Kurabiyesi nasıl yapılır)

Hurmalı Seyyah Kurabiyesi için kullanılan malzemeler :
1 çay kaşığı aktif kuru maya
1 bardak un
¼ bardak ılık su (60 ml)
1 çay tabağı kadar süt
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
dolgu: ¾ bardak hurma,
3 yemek kaşığı şeker,
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi,
1.5 çay kaşığı su
1 yumurta
yarım paket margarin
1.5 bardak ince irmik
2 yemek kaşığı şeker
¼ çay kaşığı tuz

Tarifi :
Geniş bir kapta mayayı suda çözün. Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın. Ardından önce irmiği karıştırın, sonra şekeri. Unu da ekleyip kolayca parçalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin. Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın.

1.5 çay kaşığı kadar içi açtığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin. Hamuru tekrar yuvarlayın. Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin. Kurabiyeler üzerinde çatal ile ufak delikler açın ve üstlerine fırça ile sütü sürün.

Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin. Soğumaları için hemen ızgara üzerine alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.