Anzak Bisküvisi için kullanılan malzemeler :
1/2 paket margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı kaynar su
1 çay kaşığı karbonat
Tarifi : Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir.
Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir.
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi,un,hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır.
Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın.
İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin