Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Havuçlu Poğaça

(Havuçlu Poğaça nasıl yapılır)

Havuçlu Poğaça için kullanılan malzemeler :
500 gr un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr bira mayası
200 gr havuç
1 miktar süt
1 miktar tuz

Tarifi :
1/4 litre ılık suda mayayı ılıtın. Bir tutam tuz, un ve iki çorba kaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın. Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun. Ve bu topları unlu bir kaba dizin. Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın.

Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin. Hamurdan yeniden minik toplar yapın. Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın. Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün.

Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.