Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Tahinli Dolma

(Tahinli Dolma nasıl yapılır)

Tahinli Dolma için kullanılan malzemeler :
1 asma yaprağı
1 demet maydanoz
3 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı taze nane
2 adet kabak
3 adet domates
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı tahin
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 tutam tuz

Tarifi :
Maydanoz ve soğanları temizleyip kıyalım. Kabakları temizleyip rendeleyelim. Kabak, kıyılmış nane, maydanoz, soğan, kekik, kimyon, karabiber, pirinç, tahin ve 1 tutam tuzu bir kaba alıp elinizle iyice karıştıralım.

Patatesleri soyup haşlayalım. Asma yapraklarını akan suyun altında yıkayalım. Kaynar suda 10 dakika bekletip süzelim. Yaprakların içine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp sıkıca saralım.

Patatesleri halka şeklinde dilimleyip tencerenin dibine yerleştirelim. Üzerine dolmaları dizelim. Bir buçuk bardak su ekleyip tuzla tatlandıralım. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp 25 dakika pişirelim.

Sıcak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.