Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Fırında Pazılı Omlet

(Fırında Pazılı Omlet nasıl yapılır)

Fırında Pazılı Omlet için kullanılan malzemeler :
1 kg pazı
1 adet soğan
4 adet yumurta
2 su bardağı lor peyniri
1 çay bardağı süt
5 kaşık galeta unu

Tarifi :
Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve iri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin. Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin. Ilınmaya bırakın. Fırın 180 derecede ısıtın. Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın. Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin. Fırına verip 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. Sıcak servis yapin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.