Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Alman Keki

(Alman Keki nasıl yapılır)

Alman Keki için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı patates nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri

Tarifi :
Yağı ve şekeri kar haline gelinceye kadar çırpın. Limon suyu,yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın ve diğer karışıma katın. Bu karışıma unu, kabartma tozunu, nişastayı ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın ve kek kalıbına boşaltın. 150 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin. Keki ılıtıp ortadan ikiye kesin, arasına krem şanti sürüp kapatın. Bir pardak pudra şekerini 2-3 yemek kaşığı limon suyu ile hızlı hızlı karıştırıp boza kıvamına geldiğinde kekin üzerine dökün. Soğutup servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.