Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Rokoko

(Rokoko nasıl yapılır)

Rokoko için kullanılan malzemeler :
2 kaşık iri dövülmüş fındık
4 kaşık toz şeker
3 paket krema
1 su bardağı pudra şekeri
4 paket pötibör bisküvi
1 kaşık tereyağı
150 gr bitter çikolata
1 kase incir reçeli

Tarifi :
Fındıkları teflon tavada 2 çorba kaşığı toz şekerle kavurun. Yaklaşık 10 santim derinliğinde yuvarlak kabın dibine bastırarak döşeyin, mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın. Bisküvileri havanda dövün, kremalı karışıma ekleyip iyice çırpın. Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün. Buzlukta 3 saat bekletin. Süre sonunda kalıptan çıkartıp servis tabağına koyun, çikolatayı kısık ateşte tereyağı ile beraber eritin, dolaptan çıkarıp üzerine döküp bıçakla düzeltin, tekrar buzluğa koyun, 1 saat sonra çıkartın. 1 paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri çırpın. Bu karışımı da tabağa ilave edin üzerini düzeltin. İncir reçeli ile süsleyip tekrar buzluğu koyun. Servis zamanı buzluktan alıp dilimleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin