Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Basit Fava

(Basit Fava nasıl yapılır)

Basit Fava için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
1 miktar maydanoz
10 adet zeytin
1 miktar tuz

Tarifi :
Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır. İnce doğranmış soğan, zeytinyağda hafif kavrulur. Süzülmüş bakla, şeker, tuz ve 3- 4 bardak su konup pişirilir.

Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Çukur bir tabağa alınır. Üzerine zeytinyağ gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.