Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tereyağlı Brüksel Lahanası

(Tereyağlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır)

Tereyağlı Brüksel Lahanası için kullanılan malzemeler :
1 kg brüksel lahanası
2 kaşık tereyağı
1 yarım çay kaşığı karbonat

Tarifi :
Lahanaları temizledikten sonra yıkayın, içine yarım çay kaşığı karbonat bulunan suda 15 dakika haşlayıp süzün ve soğuk suyla soğutun. Sofraya geleceği zaman bir süzgeçle kaynar suya batırın, 2-3 dakika bekletin, suyunu süzdürüp, eritilmiş tereyağında bir kaç dakika çevirerek sofraya alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.