Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Balkabaklı Dondurma

(Balkabaklı Dondurma nasıl yapılır)

Balkabaklı Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı balkabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 su bardağı krema
1 çay bardağı kahverengi şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 tutam tuz
1 tutam muskat

Tarifi :
Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin. Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın. Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

Bu arada yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuz, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın. Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın. Tavayı ocaktan alın. Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun. Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar (4 veya 6 dakika) karıştırın. (Karışımın kaynamasına müsade etmeyin.) Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün.

Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin. Üzerini streçle kaplayıp, (streç karışıma değsin ki üzerinin kurumasını engellesin.) buzdolabında en az 3, en fazla 24 saat bekletin.Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat bekletin.

Servis Önerisi:3 gün icerisinde tüketilmelidir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.