Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Etli Pilav

(Etli Pilav nasıl yapılır)

Etli Pilav için kullanılan malzemeler :
5 çorba kaşığı rende beyaz peynir
300 gr. pirinç
tuz
500 gr. et suyu
1 çorba kaşığı kırmızı biber
300 gr. kuzu kuşbaşı
200 gr. kuru soğan
100 gr. kıvırcık kuyruk yağı

Tarifi :
Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı, rende soğanı açık sarı renge dönüşene
kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.

Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. 10–15 dakika kavurmaya devam edin. Sıcak et suyunu üzerine dökün ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak pirinci etsuyunu çekene kadar pişirin. Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin. Sonra da güzelce karıştırın.

Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.