Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bulgar Kebabı

(Bulgar Kebabı nasıl yapılır)

Bulgar Kebabı için kullanılan malzemeler :
yarım adet yumurta
4 gr un
15 gr tereyağı
5 gr yağ
20 gr soğan
12 gr kırmızı sivri biber
1 gr baharat
40 gr domates
22 gr tuz
220 gr koyun eti

Tarifi :
Kuşbaşı doğranmış etleri aralarına kırmızı biber koyarak şişlere geçirin. Yağda kızartın. Aynı yağda doğranmış soğan ve domatesleri de kızartın. Domatesleri suyunu bırakır bırakmaz unu ilave edin ve üzerine et suyu veya su dökün. Hazırlanan sosa etleri şişlerden çıkarıp ilave edin ve fırına sürün. Hazır olmasına yakın çırpılmış yumurta, baharat ekleyerek fırında pişirmeye devam edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.