Ana Sayfa > Tatlılar > Makarna Tatlısı

(Makarna Tatlısı nasıl yapılır)

Makarna Tatlısı için kullanılan malzemeler :
500 gr makarna(spagetti dışında)
4 bardak su
1 lt süt
4 adet yumurta
2 adet vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak şeker(şeker miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)

Tarifi :
İlk olarak makarnayı bir fırın tepsisine boşaltın ve orta ısıdaki fırında hafif kızarana kadar pişirin. Makarnaların rengi kızarmaya başlayınca üzerine 4 bardak suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Diğer yanda yumurtaları çırpın. İçine süt, şeker, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin karıştırın. Makarnalar iyice suyunu cektikten sonra, hazırlamış olduğunuz sütlü karışımı makarnaların üzerine dökün. Üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. İsterseniz pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.