Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kaçamak

(Kaçamak nasıl yapılır)

Kaçamak için kullanılan malzemeler :
bir litre su
250 gr. mısır unu
tereyağı
kirmizi pul biber
rendelenmiş beyaz peynir
kavurma et (isteğe göre)

Tarifi :
Bir litre su önce kaynatılır. Kaynarken içine 250 gr. mısır unu konur ve tahta kaşıkla 5 dakika devamlı olarak homojen olana kadar karıştırılır. Sonra bir tabağa konarak ince bir tabaka halinde yayılır.

Üzerine tereyağı gezdirilir, kırmızı pul biber serpilir ve rendelenmiş beyaz peynir konur. Ayrıca isteyen bunun üzerine kavurma et de koyabilir.

Tatlı olarak yemek isteyenler ise, yağ gezdirdikten sonra toz şeker serpebilir veya pekmez dökebilir.

Not: Rumeli tarafına özgü bir yemek tarifidir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Yanında ayran iyi gider.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.