Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Salamura Edilmis Domatesli Alabalık Filetosu

(Salamura Edilmis Domatesli Alabalık Filetosu nasıl yapılır)

Salamura Edilmis Domatesli Alabalık Filetosu için kullanılan malzemeler :
kıyılmış maydanoz 20 gr
dövülmüş sarımsak 4 diş
zeytinyağı 50 ml
küp doğranmış domates 750 gr
domates püresi 50 gr
tuz,karabiber yeterince
limon suyu 2 adetten
alabalık filetosu 8 fileto

Tarifi :
Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin.

Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun. Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin.5-10 dakika boyunca karıştırın.

Limonsuyu, tuz ve karabiber ile filetoları marine edin. Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin.Kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ateşten alın.

Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun. Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğin üzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.